Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Αττικής και της Πάτρας - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Αττικής και της Πάτρας

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στις κλινικές και τις ΜΕΘ Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής και της Πάτρας, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σχεδιάζει την προσθήκη 70 κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19, το «Σωτηρία», όλες οι κλίνες ΜΕΘ Covid-19 είναι γεμάτες. Μάλιστα, το νοσοκομείο αδυνατεί να δεχτεί νέα περιστατικά κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με το υγειονομικό προσωπικό, μια κλίνη ΜΕΘ που άδειασε το πρωί της Κυριακής, αμέσως κατελήφθη από νέο ασθενή, ο οποίος άμεσα χρειαζόταν διασωλήνωση. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλινικές κορονοϊού τα διαθέσιμα κρεβάτια είναι μόλις δύο.

Αλλά και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας, τον «Ευαγγελισμό», υπήρχε μέχρι το απόγευμα της Κυριακής μόλις μία διαθέσιμη κλίνη και στο «Αττικό» μόλις δύο. Σε έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούν οι αυξημένες είσοδοι ασθενών από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορονοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Σταματούν τακτικά εξωτερικά και απογευματινά ιατρεία στο ΠΓΝΠ

Την ίδια ώρα στην Πάτρα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αναστέλλει από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου και ως τις 12 του μήνα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, καθώς και τα απογευματινά ιατρεία, με εξαίρεση τα πρωινά ιατρεία του ογκολογικού τμήματος, των ημερήσιων αιματολογικών θεραπειών και της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Η απόφαση ελήφθη από τη Συντονιστική Επιτροπή στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στις 26 Φεβρουαρίου, λόγω, όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που δέχεται το νοσοκομείο και την αύξηση των νοσούντων από κορονοϊό στην Πάτρα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!