κορωνοϊός-315-000-τα-ενεργά-κρούσματα-ποι-1038109
ΥΓΕΙΑ | 13.07.2022 | 09:52

Κορωνοϊός: 315.000 τα ενεργά κρούσματα – Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Μαθηματικές πράξεις απαιτούνται για να καταλάβει κάποιος τον νέο (ακαταλαβίστικο για τους περισσότερους) τρόπο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα. Με μαθηματική πράξη «έβγαλε» κι ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Τα οποία ενεργά κρούσματα, σε όλη τη χώρα, είναι 315.000, αριθμός που όπως είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης το πρωί της Τετάρτης (13.07.2022) στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΙ, προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του 21.500 με το 14.

Από το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, όλοι αναρωτιούνται πόσα είναι τα ημερήσια κρούσματα. Γιατί η ανακοίνωση ανέφερε τις μολύνσεις μιας εβδομάδας ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάπως έτσι βγήκαν τα κομπιουτεράκια κι άρχισε το… τρολάρισμα. «Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της άνοιας, γιατί θα μας βοηθήσει να κάνουμε πνευματικές ασκήσεις» ήταν η φράση φίλου του που επικαλέστηκε ακόμη κι ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα θα φτάσει στην κορύφωση προς το τέλος της εβδομάδας. Ήδη, πάντως, η κορύφωση έχει φτάσει σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη και στην Κρήτη, με μοναδική εξαίρεση το Ηράκλειο όπου η αύξηση συνεχίζεται.

Έκτακτο σχέδιο στα νοσοκομεία μετά την ραγδαία αύξηση εισαγωγών Covid – Στους 2.300 οι ασθενείς

«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως σε περιοχές όπως η Πιερία, η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει ακόμη έντονα αυξητική τάση και δεν προβλέπεται να αποκλιμακωθεί το επόμενο 10ήμερο, γι’ αυτό συνέστησε να αυξηθούν τα τεστ.

Ο καθηγητής προέβλεπε ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη από τις 12 Αυγούστου και μετά αλλά, σημείωσε, ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.