κόντρα-μεταξύ-παγώνη-γκάγκα-963867
ΥΓΕΙΑ | 23.11.2021 | 13:00

Κόντρα μεταξύ Παγώνη – Γκάγκα

Έξαλλη εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα καθώς και με την εγκλύκλιο του υπουργείου για αναβολή των τακτικών χειρουργείων, λόγω της πίεσης στις μονάδες εξαιτίας του κορωνοϊού.

“Μάθαμε ότι σήμερα ετοιμάζεται το υπουργείο Υγείας να στείλει εγκύκλιο για μείωση των τακτικών χειρουργείων”, είπε το πρωί στο Open η πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών.

“Ενημερώσαμε στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία και να αναβληθούν, γιατί θα εκτεθούμε απέναντι στον κόσμο με non covid παθήσεις και ασθένειες που περιμένει να χειρουργηθεί και έχει πάρει τα ραντεβού του…Θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο ως ΕΙΝΑΠ. Θεωρώ απαράδεκτο να γίνει αυτό. Εμείς θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια τα χειρουργεία να πραγματοποιηθούν… Ξαναγυρίζουμε πίσω, όπως πριν ένα χρόνο. Δεν θα ξαναγυρίσουμε πίσω. Αυτά τα χειρουργεία πρέπει να γίνουν. Οι άνθρωποι έχουν ζητήσει τα ραντεβού τους, ξέρουν ότι θα χειρουργηθούν. Καταλαβαίνετε την αγωνία του καθενός που είναι non covid, να θέλει να χειρουργηθεί, να λύσει το πρόβλημά του … δεν πρόκειται να το δεχθούμε αυτό. Έχουμε ενημερώσει τον υπουργό στις συναντήσεις μας, τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά”, πρόσθεσε η κα Παγώνη.

Και συνέχεισε: “Την προηγούμενη φορά ήταν για 6-7 μήνες. Και προσπαθούσαμε το καλοκαίρι να μην πάρουν άδεια κάποιοι γιατροί και νοσηλευτές, να “βγάλουν” μερικά χειρουργεία τον Αύγουστο, να μπορέσει να προχωρήσει η λίστα. Δεν είναι δυνατόν, αυτά τα πράγματα”.

“Δεν θα το δεχθούμε, έχουμε ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα. Είμαστε γιατροί”.

“Οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι υποχρεωμένες”, συνέχισε η κα Παγώνη, “σε συνεργασία με την ΥΠΕ, να κάνουν κανονικά τον καταμερισμό των κρεβατιών και να βρουν λύσεις, ώστε μαζί με εμάς -το τονίζω- τους νοσοκομειακούς γιατρούς που είμαστε στην πρώτη γραμμή και ξέρουμε τι γίνεται στα νοσοκομεία, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση … Αν ετοιμάζουν το έγγραφο να φτάσει στο νοσοκομείο, τους ενημερώνουμε ότι δεν θα το δεχτούμε”.