Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ για τα δηλητηριασμένα προϊόντα (βίντεο)

Καθησυχαστικός σχετικά με την απειλή αντιεξουσιαστών ότι έχουν μολύνει προϊόντα ευρείας κατανάλωσης με υδροχλωρικό οξύ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Ιωάννης Τσιάλτας.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει κίνδυνος για τους καταναλωτές.

Όπως περιέγραψε ο Ιωάννης Τσιάλτας, μετά την κοινοποίηση της απειλής από την Ελληνική Αστυνομία, «ο απλούστερος τρόπος προστασίας των καταναλωτών είναι η απομάκρυνση των προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η απειλή αφορά συγκεκριμένες συσκευασίες προϊόντων, οι οποίες πωλούνται μόνο σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσιάλτας τόνισε πως όσοι καταναλωτές έχουν αγοράσει ήδη κάποιο από τα προϊόντα είναι ασφαλείς. «Δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει πρόβλημα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, υπογραμμίζοντας ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες συνεργάζονται άψογα για την απομάκρυνση των απειλούμενων προϊόντων από τα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως είπε, έχει ξεκινήσει ήδη από την Τρίτη (19/12/2017).

Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως η «απειλή συνίσταται στο ότι θα βάλουν τα μολυσμένα προϊόντα στα ράφια μόνο στην περίπτωση που δεν απομακρυνθούν από τα σούπερ μάρκετ τα προϊόντα των συγκεκριμένων εταιρειών».

«Εμείς φροντίζουμε να μην υπάρξουν αυτά τα προϊόντα» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

ΥΓΕΙΑ, ΕΦΕΤ, ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!