καρκίνος-το-σύμπτωμα-της-νόσου-που-φαί-387374
ΥΓΕΙΑ | 02.02.2022 | 09:55

Καρκίνος: Το σύμπτωμα της νόσου που φαίνεται όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους της νόσου στις γυναίκες, με πάνω από 7.500 να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Η ασθένεια συνοδεύεται από μια σειρά συμπτωμάτων, τα οποία εάν εντοπιστούν έγκαιρα, τότε μπορεί να μην κινδυνεύσει η ζωή μιας γυναίκας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», ένα από αυτά τα συμπτώματα φαίνεται όταν κάποια γυναίκα πηγαίνει στην τουαλέτα.
παλάμες των χεριών και χοληστερόλη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.01.2022

Τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών

Ένα από τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών είναι η συχνοουρία, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Αίσθημα συνεχούς φουσκώματος.

Πρησμένη κοιλιά.

Ενόχληση στην περιοχή της κοιλιάς ή της πυέλου.

Γρήγορη αίσθηση κορεσμού όταν τρώτε.

Μερικά από τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών δεν είναι εύκολο να αναγνωριστούν, καθώς είναι παρόμοια με εκείνα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών

Κάποιοι παράγοντες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μιας γυναίκας ως προς την ανάπτυξη του καρκίνου των ωοθηκών.
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.01.2022
Συγκεκριμένα, ένας από τους παράγοντες είναι η ηλικία καθώς υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για τις γυναίκες άνω των 50 ετών, αλλά ιδιαίτερα μεταξύ των 75 και των 79 χρόνων, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Cancer Research UK».
Μάλιστα, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των ωοθηκών ή του μαστού αυξάνει τον κίνδυνο μιας γυναίκας να νοσήσει. Το ίδιο ισχύει και για την HRT (Θεραπεία Ορμονικής Υποκατάστασης), που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
Επίσης, άλλοι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο των ωοθηκών είναι το βάρος, το κάπνισμα, η έλλειψη δραστηριότητας και η έκθεση στον αμίαντο.
πηγή: sputniknews.gr