Καπραβέλος: "Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς θα έχουμε εκατόμβη νεκρών" - Aftodioikisi.gr Καπραβέλος: "Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς θα έχουμε εκατόμβη νεκρών" - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
24
Νοέμβριος
Back

Καπραβέλος: “Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς θα έχουμε εκατόμβη νεκρών”

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε σχετικά με τη κατάσταση στα νοσοκομεία. Ο διευθυντής της ΜΕΘ σε συνέντευξη του πρότεινε να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Προκειμένου να μην έχουμε “εκατόμβη νεκρών”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος περιέγραψε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο «Παπανικολάου» με την πανδημία του κοροναϊού. Όπως είπε έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική, μετά τη χειρουργική και παθολογική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία. «Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ότι γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε».

φάρμακο

Τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», οι πάνω από 60 ετών και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «παίζουν το σύστημα». Όπως είπε ο Νίκος Καπραβέλος δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών» τόνισε.

Επανέλαβε δε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτική, εξηγώντας ότι έχουν αδειάσει τα χειρουργεία και έχει πάει το προσωπικό στις ΜΕΘ και το υπόλοιπο – όπως είπε- δεν φτάνει.

Όσον αφορά για την πρόταση του υπουργού Υγείας να υπάρχει ένα ενιαίο ΕΣΥ, σημείωσε ότι για τον ίδιο είναι καλοδεχούμενο. «Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες δεν υπάρχει διάκριση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έπρεπε όλοι μαζί να συστρατευτούν», ανέφερε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!