Κάνουν έρανο για να συντηρήσουν Κέντρο Υγείας στο Πήλιο (φωτο)

Είναι γνωστό σε όλους ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας περνά μία από τις πιο δύσκολες εποχές του. Ειδικά οι δομές υγείας που βρίσκονται στην ελληνική περιφέρεια αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή, αφού βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Κτίρια με τεράστια δομικά προβλήματα, τα οποία δεν συντηρούνται από το Κράτος, ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά ακόμα και φαρμάκων για την παροχή πρώτων βοηθειών στους ασθενείς.

Όμως αυτό που συμβαίνει στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής δεν έχει προηγούμενο! Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Κρατικής δομής, που εξυπηρετεί χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, αλλά και επισκέπτες του Πηλίου όλες τις εποχές του χρόνου, κάνουν έρανο προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτό!

Μάλιστα, έχουν τοποθετήσει στην είσοδο μία πινακίδα στην αγγλική γλώσσα, που παροτρύνουν τους ασθενείς να συνεισφέρουν με τον οβολό τους ή με φάρμακα! Για τον λόγο αυτό έστησαν και κουμπαρά, στον οποίον συγκεντρώνουν τα χρήματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr τα χρήματα που μαζεύονται πολλές φορές χρησιμεύουν στο να πληρωθεί το πετρέλαιο για να θερμάνει το Κέντρο Υγείας, αλλιώς οι ασθενείς τουρτουρίζουν από το κρύο!

Η πινακίδα που τοποθετήθηκε στον τοίχο γράφει:

Ιn order to help the health center of Argalasti you can offer whatever you like in our cash box or anything you have in medical supplies. Thank you in advance.

(Για να βοηθήσετε το κέντρο υγείας της Aργαλαστής μπορείτε να προσφέρετε ό,τι θέλετε στο κουτί των μετρητών μας ή οτιδήποτε έχετε σε ιατρικό υλικό. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων).

Οι τουρίστες που χρειάζεται να διακομισθούν στο εν λόγω Κέντρο Υγείας στο Πήλιο μένουν έκπληκτοι από τον έρανο που διεξάγεται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τραβούν φωτογραφία τον κουμπαρά ως… αναμνηστικό της επίσκεψής τους!

 

ΥΓΕΙΑ, ΠΗΛΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΖΑΓΟΡΑ, ΕΡΑΝΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!