Κάνει κακό στα μάτια το κάπνισμα

Οι καπνιστές είναι 3 με 4 φορές πιθανότερο να εμφανίσουν ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σε σύγκριση με τους μη-καπνιστές.

Το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη. Άτομα που καπνίζουν 15 ή περισσότερα τσιγάρα ανά ημέρα διατρέχουν 3 φορές υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη από τους μη-καπνιστές.

Οι καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ραγοειδίτιδα (φλεγμονή του ραγοειδούς χιτώνα του ματιού) από τους μη-καπνιστές.

Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να γεννήσουν πρόωρα, θέτοντας τα νεογνά τους σε κίνδυνο εμφάνισης αμφιβληστροειδοπάθειας προωρότητας και άλλων προβλημάτων υγείας.

Με τη διακοπή του καπνίσματος μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ορισμένων οφθαλμικών παθήσεων, σχεδόν στα επίπεδα κινδύνου σε ανθρώπους που δεν έχουν υπάρξει ποτέ καπνιστές.

ΥΓΕΙΑ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΜΑΤΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!