κάνει-να-πίνουμε-νερό-την-ώρα-που-τρώμε-502875
ΥΓΕΙΑ | 27.05.2022 | 11:28

Κάνει να πίνουμε νερό την ώρα που τρώμε;

Δεν υπάρχει λόγος να σκοτίζεστε σχετικά με την πόση νερού κατά τη διάρκεια ή μετά το γεύμα. Γιατρός εξηγεί με απλά λόγια τι είναι καλό να έχετε κατά νου.

Το νερό κατά την διάρκεια ή μετά το γεύμα βοηθά το σώμα να «σπάσει» και να επεξεργαστεί την τροφή, ώστε να διευκολύνει την διαδικασία της πέψης. Συνεπώς μπορείτε να πίνετε και κατά την διάρκεια και μετά το γεύμα άφοβα.

«Αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να χωνέψει καλύτερα καλό είναι να τρώτε φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης και τρόφιμα ολικής αλέσεως. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε γάλα χαμηλό σε λιπαρά ή άπαχο γάλα, γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά και άπαχα κρέατα. Επίσης, διατηρήστε ένα υγιές βάρος και επίσης καλό είναι να είστε δραστήριοι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας» λέει ο Michael F. Picco όπως αναφέρει η mayoclinic.org.

Επίσης, καλό είναι να θυμάστε ότι εάν αισθάνεστε διψασμένοι, είστε ήδη αφυδατωμένοι, εξηγούν οι ειδικοί. Ο καλύτερος τρόπος για να το προλάβετε είναι να καλύπτετε τις καθημερινές ανάγκες ενυδάτωσης, οι οποίες ανέρχονται για τις γυναίκες στα 2,7 λίτρα νερού και για τους άνδρες στα 3,7 λίτρα. Προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό αν βρίσκεστε για πολλή ώρα στον ήλιο ή αθλείστε.