«Καμπανάκι» από Λινού: Ζητά άμεση επαναφορά της μάσκας -Τι λέει για 4η δόση - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
23
Ιούνιος
Back
Βρήκε λύση η Λινού: «Έτσι θα τους πείσουμε τους αρνητές να εμβολιαστούν»

«Καμπανάκι» από Λινού: Ζητά άμεση επαναφορά της μάσκας -Τι λέει για 4η δόση

Μιλώντας στο ethnos.gr, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, προβλέπει ότι η πορεία των κρουσμάτων και το αν αυτά θα αυξηθούν θα εξαρτηθεί και από την αντίδραση των πολιτών και κατά πόσο αυτοί θα αποφασίσουν μόνοι τους να τηρούν τα μέτρα. Σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση τονίζει ότι οι θάνατοι που βλέπουμε καθημερινά αντικατοπτρίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων πριν τρεις εβδομάδες.

«Τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα θα δούμε τι σημαίνουν από πλευράς αριθμού θανάτων στα μέσα ή προς το τέλος Ιουλίου» τονίζει η κ. Λινού και προσθέτει ότι «ίσως η κυβέρνηση υποτίμησε τον κίνδυνο και αποφάσισε να χαλαρώσει τα μέτρα». Προτείνει επαναφορά της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, τρένα, τουριστικά λεωφορεία), τήρηση των αποστάσεων σε ουρές και υπαίθριες μορφές διασκέδασης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με την κ. Λινού, η αύξηση του ιικού φορτίου δεν οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού αλλά στην άρση βασικών μέτρων προστασίας αλλά και στην έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης του πληθυσμού ότι πρέπει να έχει ανοιχτά παράθυρα ακόμη και όταν υπάρχει κλιματισμός. Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Ο4 και Ο5 η καθηγήτρια υπογραμμίζει ότι φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικές από την Ο2. «Δεν ξέρουμε, όμως, ακόμα αν είναι πιο νοσογόνες ή όχι».

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς η κ. Λινού σημειώνει ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τον πληθυσμό όταν έχουμε τα εμβόλια για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών και υπενθύμισε ότι οι άνω των 60 ετών είναι αναγκαίο να κάνουν την τέταρτη δόση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!