«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στα νοσοκομεία: 17 εργαζόμενοι θετικοί σε Αττικό και Ιπποκράτειο

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζομένους των νοσοκομείων αναφοράς, με 18 απ’ αυτούς μάλιστα να καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στο «Αττικόν», στο «Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης» και στο νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως αναφέρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «αισθανόμαστε πια οι υγειονομικοί ότι είμαστε στο έλεος του θεού. Κάθε ημέρα έχουμε νέα κρούσματα συναδέλφων που προσβάλλονται από τον ιό. Ζητάμε περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς, να ισχύσει ξανά ο θεσμός της καραντίνας αλλά τίποτα».

Βάσει των στοιχείων που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, τα εργαζόμενα μέλη στα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν «κολλήσει» κορωνοϊό, διαμορφώνονται ως εξής:

  • 14 στο Αττικό νοσοκομείο, εκ των οποίων 6 είναι τραυματιοφορείς, 1 τεχνικός και 7 ιατρονοσηλευτικό προσωπικό,
  • 3 στο Ιπποκράτειο, με ένα κρούσμα να αποτελεί μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στο αναισθησιολογικό και άλλους δύο γιατρούς, καθώς και
  • 1 στο νοσοκομείο Καβάλας, που πρόκειται για νοσηλεύτρια.
ΥΓΕΙΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!