Ισραήλ: Ανακοίνωσε ότι βρήκε το φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 13 Μαΐου 2020 - 11:18
  • Comments Off

Το Ινστιτούτο Βιολογικής Ερευνας του Ισραήλ (IIBR) ολοκλήρωσε μια πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα, εντοπίζοντας ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

«Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ναφταλί Μπενέτ, έπειτα από επίσκεψή του στο εργαστήριο που βρίσκεται στη Νες Ζιόνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Jerusalem Post. Η ανακάλυψη έχει τρεις βασικές παραμέτρους: Το αντίσωμα είναι μονοκλωνικό, νέο και περιέχει εξαιρετικά χαμηλή αναλογία πρωτεϊνών του κορωνοϊού που μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο.

Το Ινστιτούτο απέδειξε σε εργαστηριακά πειράματα την ιδιότητα του αντισώματος να εξουδετερώνει τον νέο κορωνοϊό. Μάλιστα, «κλήθηκε» να αντιμετωπίσει επιθετικούς τύπους του κορωνοϊού και όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι «τα κατάφερε». Μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 ο καθηγητής Σχούκι Σχέμερ, επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου Assuta στο Ισραήλ και πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της χώρας, δήλωσε ότι «πρόκειται για μία ανακάλυψη που έγινε με επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες αιχμής», όπως γράφει το site The Times of Israel. «Καμία άλλη χώρα δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

«Σύμφωνα με τις ολοκληρωμένες επιστημονικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί από εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, το IIBR φαίνεται να είναι το πρώτο ίδρυμα που κατάφερε μία επιστημονική ανακάλυψη που πληροί ταυτόχρονα και τις τρεις παραμέτρους », ανέφερε το υπουργείο Αμυνας εκ μέρους του Ινστιτούτου. Ωστόσο, η έρευνα για τα αντισώματα αυτά έχει γίνει μόνο σε εργαστηριακό περιβάλλον, δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα ή στον άνθρωπο, όπως επίσης δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση υψηλού κύρους, ώστε να θεωρείται «έγκυρη».

Αυτή τη στιγμή το IIBR εργάζεται με στόχο να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία και να εξασφαλίσει την εμπορική της ανάπτυξη, ενώ αναφέρεται ότι όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται από το υπουργείο Αμυνας. Στην ίδια ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για προληπτικό εμβόλιο, αλλά για θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό. Τον περασμένο μήνα, το IIBR είχε ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει να δοκιμάζει ένα εμβόλιο για την Covid-19 σε τρωκτικά. Μάλιστα, η συμμετοχή του Ιδρύματος στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας είχε γίνει μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Εν τω μεταξύ, το συγκεκριμένο ινστιτούτο και ο δήμος της πόλης Γιεροχάμ, ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με κάποια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

ΥΓΕΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΦΑΡΜΑΚΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!