ΙΣΑ: Ζητά τη χορήγηση των αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να χορηγήσει τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς ,με πολιτική απόφαση και να προβεί άμεσα στην προσαρμογή των μισθών τους ,μετά τη δικαίωση από το ΣτΕ.

Ο ΙΣΑ στηρίζει τις προσφυγές τριτανακοπής που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ ,οι γιατροί του ΕΣΥ ,προκειμένου να ακυρωθεί η 431/2018 απόφαση που ελήφθη από το ανώτατο δικαστήριο, εξαιρώντας τους γιατρούς ΕΣΥ από τη λήψη αναδρομικών.
Επίσης καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στην πληρωμή των απλήρωτων εφημεριών καθώς κάθε καθυστέρηση στην καταβολή τους είναι καταχρηστική και απαράδεκτη.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες εις βάρος των νοσοκομειακών γιατρών που αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει. Οφείλει να τους διασφαλίσει επαγγελματικές και οικονομικές συνθήκες αξιοπρέπειας και να αποκαταστήσει τις εις βάρος τους αδικίες »,σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

ΥΓΕΙΑ, ΙΣΑ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!