ΙΣΑ: Οριακή η κατάσταση στην Αττική – Προτάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα

Ως οριακή χαρακτηρίζουν την επιδημιολογική κατάσταση του λεκανοπεδίου της Αττικής, μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΙΣΑ).

Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής μετά από έκτακτη σύσκεψη τους χθες, το βράδυ, έκαναν λόγο για πιο αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων και των μέτρων ατομικής προστασίας, για στοχευμένη ενημέρωση των νέων, για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και για διενέργεια περισσότερων τεστ κορωνοϊού.

Πού πρέπει να δοθεί κυρίως έμφαση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής μετά τη σύσκεψη του με την Περιφέρεια Αττικής, τόνισε ότι η ενημέρωση των νέων πρέπει να γίνεται πλέον πιο στοχευμένα, με τη συνδρομή κυρίως της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αντίστοιχα, και σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, υποστήριξε ότι αφενός πρέπει να ενισχυθούν τόσο με προσωπικό όσο και με υλικοτεχνική υποδομή, αφετέρου πρέπει να υπάρξει και καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων για τη σωστή διαχείριση των περιστατικών της λοίμωξης Covid-19.

Οι δηλώσεις Πατούλη

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής είναι σε εγρήγορση, ενώ σχεδιάζονται νέες δράσεις που θα συμβάλουν στην υγειονομική θωράκιση του Λεκανοπεδίου.

«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η ατομική και η συλλογική ευθύνη αναδεικνύονται σε ζήτημα μεγάλης εθνικής σημασίας. Έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας και την οικονομία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΙΣΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!