ΙΣΑ: Καταγγέλλει παράλογη ρύθμιση σε βάρος των γιατρών της Αθήνας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωση του, καταγγέλλει ότι στο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπάρχει μια απαράδεκτη και παράλογη ρύθμιση που ευνοεί προκλητικά τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «στο άρθρο 30 του Ν.4486 /2017 (ΦΕΚ Α 115 )προβλέπεται η καταβολή παραβόλου 500.000 ευρώ από τους γιατρούς για τη λειτουργία ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας και μόλις 1.000 ευρώ για τη λειτουργία Μ.Η.Ν εντός ιδιωτικών κλινικών!

Ευελπιστούμε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και δεν γίνεται εκ του πονηρού προκειμένου να ευνοηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

Ερωτάται ο ΠΙΣ που συμμετείχε στη διαβούλευση και εκπροσώπησε τον ιατρικό κλάδο κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου τι έκανε για την διόρθωση της προκλητικής και απαράδεκτης αυτής διάκρισης εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

Ζητούμε την άμεση διόρθωση του εν λόγω άρθρου που εκθέτει το νομοθέτη και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο διαφορετικά θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε τους ιατρούς μέλη μας».

ΥΓΕΙΑ, ΙΣΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΡΥΘΜΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!