ηράκλειο-τεράστιες-ουρές-για-μία-ακτι-1583799
ΥΓΕΙΑ | 11.05.2026 | 23:59

Ηράκλειο: Τεράστιες ουρές για μία ακτινογραφία

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δυστοπικές εικόνες παρατηρούνται στο Βενιζέλειο, με τεράστιες ουρές ασθενών να στήνονται έξω από την αίθουσα με το μοναδικό ακτινολογικό μηχάνημα για μια απλή ακτινογραφία.

Ένα μηχάνημα μοναχό

Όπως έχει γίνει γνωστό το Βενιζέλειο λειτουργεί με μόνο ένα ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρέπει να εξυπηρετήσει τα προγραμματισμένα τακτικά ραντεβού και όλα τα επείγοντα περιστατικά που καταφθάνουν στις εφημερίες, τα οποία έχουν, ως επείγοντα, προτεραιότητα.

Έτσι, λοιπόν, δημιουργούνται και οι προαναφερθείσες ουρές που δεν αρμόζουν στην εικόνα ενός νοσοκομείου σαν το Βενιζέλειο.

Η μόνη εναλλακτική

Πολλοί ασθενείς, με το παραπεμπτικό ανά χείρας, σπεύδουν σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν την ακτινογραφία, καθώς αντιλαμβάνονται ότι αλλιώς δύσκολα θα καταφέρουν να κάνουν την «πολυπόθητη» ακτινογραφία. Στη συνέχεια, βέβαια, επιστρέφουν στο Βενιζέλειο για να δείξουν τα αποτελέσματα στον γιατρό τους.

«Είναι ανήκουστο να έρχεσαι στο δημόσιο νοσοκομείο και να αναγκάζεσαι τελικά να πληρώσεις έξω για να μην περιμένεις όλη μέρα για μια απλή εξέταση», παραπονιούνται ευλόγως οι ασθενείς.

Το προσωπικό του νοσοκομείου, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «εργασιακή εξουθένωση», εκπορευόμενη και από την υποστελέχωση του τμήματος, το οποίο καλείται να διαχειριστεί έναν όγκο περιστατικών που υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των υπαρχουσών υποδομών.

Ένας στους δύο ασθενείς στα ΤΕΠ θέλουν ακτινογραφία

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζελείου, Δημήτρης Φλυτζανής, δήλωσε ότι σε κάθε εφημερία το νοσοκομείο εξυπηρετεί περίπου 500 ασθενείς με τους 250 συνήθως να χρειάζεται ακτινογραφία

Στην πρωινή βάρδια γίνονται τουλάχιστον 300 ακτινογραφίες και «προφανώς ένα μηχάνημα δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας, χρειαζόμαστε και δεύτερο».