Υπ. Υγείας: Υπό έλεγχο οι δαπάνες για χημειοθεραπείες

Ελεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης για χημειοθεραπείες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας προανήγγειλε το υπουργείο Υγείας. Aφορμή στάθηκε η περίπτωση του νοσοκομείου Βόλου, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να μη δέχεται στην Ογκολογική Μονάδα νέους ασθενείς για χημειοθεραπεία, λόγω σημαντικής υπέρβασης του προϋπολογισμού για τη συγκεκριμένη δαπάνη. Ετσι, όλοι οι νέοι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να απευθύνονται σε άλλα όμορα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στο νοσοκομείο Βόλου καταγράφηκε ιδιαίτερα υψηλή δαπάνη ανά συνεδρία χημειοθεραπείας, σε σχέση με το νοσοκομείο Λάρισας. Ειδικότερα, κατά το έτος 2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποιήθηκαν 7.251 συνεδρίες χημειοθεραπείας, με φαρμακευτική δαπάνη ανά συνεδρία 341,53 ευρώ, ενώ το 2017 –έως την περασμένη Παρασκευή– πραγματοποιήθηκαν 1.673 συνεδρίες με μέση δαπάνη τα 368,05 ευρώ. Αντίστοιχα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 5.130 συνεδρίες χημειοθεραπείας με μέσο κόστος φαρμάκων ανά συνεδρία τα 478,95 ευρώ, ενώ από τις αρχές του 2017 έως την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.317 συνεδρίες, με μέσο κόστος φαρμάκων τα 774,48 ευρώ.

Το υπ. Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έλεγχο των σχετικών δαπανών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όπως αναφέρει, «όπου διαπιστωθεί άσκοπη σπατάλη δημόσιου χρήματος θα αποδοθούν ευθύνες». Ειδικά για τους καρκινοπαθείς που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το νοσοκομείο Βόλου, δεσμεύεται ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το συντομότερο.

Πηγή: Καθημερινή

ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!