Ιός Δυτικού Νείλου: 15 θάνατοι, 15 νέα κρούσματα - Η κατανομή - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Ιός Δυτικού Νείλου: 15 θάνατοι, 15 νέα κρούσματα – Η κατανομή

Νέα αύξηση στα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, που ανακοίνωσε την Τρίτη (13/9).

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 13/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά:

196 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων:

  1. 122 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και
  2. 74 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1).

ιος δυτικου νείλου, κρούσματα, θάνατοι, εοδυ

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (13/09/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκαπέντε (15) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 74 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

ιος δυτικου νείλου, κρούσματα, θάνατοι, εοδυ, κατανομή

ιος δυτικου νείλου, κρούσματα, θάνατοι, εοδυ, κατανομή

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!