Ιατρικές Σχολές κατά Γαβρόγλου, Ξανθού - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
23
Μάι
Back

Ιατρικές Σχολές κατά Γαβρόγλου, Ξανθού

Νέες αντιδράσεις, από την Ιατρική Πατρών αυτή τη φορά, μετά την ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ, προκαλεί η απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας με την οποία συγκροτούνται επταμελείς επιτροπές κρίσης για ένταξη σε βαθμίδα καθηγητών των διδασκόντων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Η σχολή αποτελεί ΝΠΔΔ του υπουργείου Υγείας, και οι αντιδρώντες αναφέρουν ότι μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ψηφίσματα θα εκδοθούν και από τις Ιατρικές Αθηνών, Θεσσαλίας και Θράκης.

Η Ιατρική Πατρών αναφέρει ότι «είναι μοναδικό φαινόμενο για τα ακαδημαϊκά δεδομένα της χώρας, ότι βάσει του νόμου 4452/2017, οι διδάσκοντες και επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΣΔΥ αποφασίζουν μόνοι τους, με μία απλή αίτηση, για ποιο γνωστικό αντικείμενο και βαθμίδα θα κριθούν, και μάλιστα με “κλειστή διαδικασία”, χωρίς δηλαδή οποιοσδήποτε άλλος επιστήμονας από την Ελλάδα ή το εξωτερικό να μπορεί να διεκδικεί τη θέση αυτή». Η Ιατρική Πατρών ζητεί από τα μέλη της να μη συμμετάσχουν σε εκλεκτορικά σώματα καθηγητών της ΕΣΔΥ και δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ανάλογη απόφαση έχει λάβει η ΠΟΣΔΕΠ, που έκανε λόγο για «ρουσφετολογικό θράσος» των δύο υπουργών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!