η-νότια-αφρική-ξεμπέρδεψε-με-την-όμι-967409
ΥΓΕΙΑ | 31.12.2021 | 12:30

Η Νότια Αφρική «ξεμπέρδεψε» με την Όμικρον;

Η νυχτερινή απαγόρευση έπαψε να ισχύει όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι η χώρα ξεπέρασε την κορύφωση του τέταρτο κύματος της πανδημίας που οφείλεται στη συγκεκριμένη παραλλαγή.

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει αισιόδοξα μηνύματα για το 2022, η κυβέρνηση της Πραιτόρια ανακοίνωσε ότι η πορεία της πανδημίας, τα επίπεδα εμβολιασμού και η χαλάρωση της πίεσης τον τομέα της υγείας βγάζουν τη χώρα από το προηγούμενο αδιέξοδο.

«Όλοι οι δείκτες αναφέρουν ότι η χώρα μάλλον ξεπέρασε την κορύφωση του τέταρτου κύματος» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου και προσέθεσε «την ώρα που η Όμικρον παραμένει ιδιαίτερα μεταδοτική οι ρυθμοί νοσηλειών είναι χαμηλότεροι τις τελευταίες εβδομάδες».

Τα στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές της χώρας δείχνει μια πτώση σε νέα κρούσματα κατά 29,7% την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν σε οκτώ από τις εννέα επαρχίες.

Η Νότια Αφρική με περίπου 3,5 εκατομμύρια κρούσματα και 91.000 θανάτους ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο στη ήπειρο, ενώ εκεί καταγράφηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Όμικρον. Από efsyn.gr