Η μετάλλαξη «Κάπα» που σήμανε συναγερμό στην Πάτρα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Πάτρας αναφορικά με την εμφάνιση του στελέχους Β.1.621 του κορονοϊού, της μετάλλαξης Κάπα, η οποία πιθανότατα είναι «πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο παθογόνος», όπως τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Στην Πάτρα διαγνώστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το στέλεχος Β.1.621 του κορονοϊού, γνωστό και ως μετάλλαξη Κάπα, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της περιοχής. Το κρούσμα της μετάλλαξης από την Κολομβία καταγράφθηκε στις 9 Ιουνίου και μέχρι στιγμής η παγκόσμια ιατρική κοινότητα δεν έχει πάρα πολλά δεδομένα γύρω από το συγκεκριμένο στέλεχος.

Ακριβώς γι’ αυτό μίλησε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Σχολιάζοντας τη μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Πάτρα σημείωσε ότι «οι μεταλλάξεις είναι μια αέναη διαδικασία, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι απομακρύνεται το τέλος της πανδημίας».

Στη συνέχεια τόνισε πως συνήθως οι κλώνοι, όπως είναι η μετάλλαξη Κάπα είναι πιο μεταδοτικοί, αλλά λιγότερο παθογόνοι. «Ο ιός μπορεί να εξασθενήσει. Οι κλώνοι που επικρατούν συνήθως είναι πιο μεταδοτικοί και λιγότερο παθογόνοι. Το ρεαλιστικό σενάριο είναι να μείνει όπως η γρίπη», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί, ώστε να μην αφήνει ανοιχτό χώρο στις μεταλλάξεις να αναπτυχθούν.

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΤΡΑ, ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΠΠΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]