Γραβάνης – Μετάλλαξη «Δέλτα»: Ένας μολύνει άμεσα 81 άτομα

Καμπανάκι κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα έκρουσε ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο ιός βρίσκει σοβαρά προβλήματα στις μεγάλες ηλικίες. Δεν μπορεί πια να ξεπεράσει εύκολα τον εμβολιασμό και την προφύλαξη και πλέον γενετικά προσπαθεί να μολύνει νεότερους ανθρώπους, γιατί οι νέοι είναι ανεμβολίαστοι και γιατί είναι οι πιο κινητικοί. Ο ιός έχει πολύ μεγάλη λοιμογόνο δράση, 50%-70% μεγαλύτερη από το Α στέλεχος που ήταν της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ήδη είχε 50% μεγαλύτερη λοιμογόνο δράση από της Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι ένας που έχει μολυνθεί από το Δέλτα στέλεχος μολύνει 9 και οι 9 μολύνουν 81. Είναι εκθετικότατη η μόλυνση. Σκεφτείτε τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Αν υπάρχει ένας μαθητής ή φοιτητής μέσα στις τάξεις με κορονοϊό, αυτό θα περάσει ταχύτατα στους υπόλοιπους. Τα σχολεία μπορεί να είναι εστία επώασης του ιού. Στην Κρήτη τα περισσότερα κρούσματα είναι νέοι άνθρωποι και μάλιστα μικρά παιδιά», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, πρέπει οπωσδήποτε η Ελλάδα να προχωρήσει στον εμβολιασμό παιδιών κι εφήβων, είτε από την ηλικία των 12 είτε των 15 ετών, ακολουθώντας τις υπόλοιπες χώρες και συμπλήρωσε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εμβολιαστούν ταχύτατα.

«Η πολιτεία πρέπει σοβαρά να σκεφτεί να προχωρήσει πιο γρήγορα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ομάδων που έρχονται σε επαφή με μεγάλες ομάδες πολιτών», ανέφερε ο κ. Γραβάνης.

Τόνισε τέλος ότι η απόφαση να βγάλουμε τη μάσκα είναι πρόωρη επισημαίνοντας ότι «πρέπει να την επαναφέρουμε πιο πυκνά στις δραστηριότητες μας».

ΥΓΕΙΑ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]