Γώγος – Κορωνοϊός: «Δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο»

Την εκτίμηση ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο μπορεί να έχουμε έως και 2.000 κρούσματα κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Διευκρίνισε ότι πολύ σημαντικός παράγοντας, για να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη, αποτελεί η σωστή ενημέρωση του κόσμου και η πιστή εφαρμογή των μέτρων.

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά».

Τι δήλωσε σχετικά με τη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τα κρούσματα, υπογράμμισε ότι «δεν είναι καλή».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων έχουν φτάσει στα όρια το σύστημα υγείας, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί το κέντρο αναφοράς Covid-19 για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Σημείωσε δε ότι η πόλη θα περάσει στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη.

Η προοπτική νέων μέτρων

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, ο ίδιος θα τα χαρακτήριζε αποτελεσματικά, μόνο εάν εφαρμοστούν στο μάξιμουμ.

«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο μάξιμουμ και έχουμε μεγάλη συμμόρφωση, φτάνουν. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100% συμμόρφωση».

Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα μέτρα. Στο τραπέζι είναι ήδη η ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, ενώ σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 21:00.

«Πρέπει να ελαττωθεί η συγκέντρωση του κόσμου».

ΥΓΕΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΩΓΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!