γκάγκα-οι-ανεμβολίαστοι-κολλάνε-από-13-953091
ΥΓΕΙΑ | 19.11.2021 | 14:44

Γκάγκα: «Οι ανεμβολίαστοι κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο»

Σε συνέντευξη της, η Μίνα Γκάγκα επανέλαβε για ακόμη μία φορά την σημασία τήρησης των μέτρων κατά του εμβολιασμού. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι πλέον η πανδημία πλήττει τον ανεμβολίαστο πληθυσμό.

«Τα κρούσματα είναι έως και τριπλάσια από πέρυσι, όμως οι νοσηλευόμενοι είναι λιγότεροι. Αυτό δείχνει τη μεγάλη δυνατότητα του εμβολιασμού να προλάβει: κατά πλειονότητα όσοι εμβολιασμένοι προσβάλλονται από τον ιό, δεν έχουν συμπτώματα και δεν εκδηλώνουν βαριά νόσο», ανέφερε η ίδια.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν 6 μήνες να κάνουν την τρίτη δόση

Σχετικά με την αναφορά που η ίδια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή και η οποία έγινε αντικείμενο παρερμηνείας, η κ.Γκάγκα τόνισε:

«Υπήρξε μια παραδρομή του λόγου. Σε μία φράση αντί να χρησιμοποιήσω τη λέξη ανεμβολίαστοι, είπα εμβολιασμοί. Και αμέσως μετά ανέφερα ότι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο, σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους», είπε και συνέχισε:

Σχετικά με την μάσκα και το σύστημα υγείας

«Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως να φοράμε τη μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές μας, να κάνουμε τεστ όπου και όταν χρειάζεται. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την πρώτη δόση και όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν 6 μήνες να κάνουν την τρίτη δόση».

Σε ό,τι αφορά τις αντοχές του συστήματος Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός ανάφερε: «Ενισχύουμε το σύστημα και τους ανθρώπους του οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια εργάζονται αδιάκοπα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις τις οποίες προσθέτουμε στο σύστημα».