Γιατρός -Νοσοκομείο Σωτηρία: Ο κορωνοϊός χτυπά όλα τα όργανα

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 27 Απριλίου 2020 - 20:43
  • Comments Off

Ο κορωνοϊός χτυπά όλα τα όργανα του ανθρώπου και εμφανίζει ύποπτο σύμπτωμα στα παιδιά, δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου Σωτηρία σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο κορωνοϊός εμφανίζει ύποπτο σύμπτωμα στα παιδιά δήλωσε στην ΕΡΤ, η κυρία Μιχαλοπούλου που είναι πνευμονολόγος και διευθύντρια της 4ης Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία. Μάλιστα, τόνισε ότι ο αριθμός των ασθενών στο «Σωτηρία» ολοένα μειώνεται, καθώς «έχουμε 50 ανθρώπους με κορονοϊό και 14 διασωληνωμένους. Πάμε εξαιρετικά καλά και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, όταν θα νοσηλεύουμε όχι μόνο Covid-19, αλλά και τα δικά μας περιστατικά, ΧΑΠ και άλλα».

Επίσης, είπε ότι από τις 4 Μαΐου, θα αρχίσουν να δέχονται άλλα περιστατικά. Στη συνέχεια, τόνισε πως «από σήμερα θα έχουμε και το rapid test, το οποίο θα βοηθήσει στη διαλογή των ασθενών, ώστε να μην έχουμε Covid-19 μαζί με άλλα περιστατικά. Θα βγαίνει σε 45 λεπτά το αποτέλεσμα.»

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «ο καλός καιρός ευνοεί. Πιστεύουμε ότι με τη ζέστη, τον ήλιο και την υγρασία χάνει από τη λοιμογόνο δύναμη του ο κορωνοϊός. Ελπίζουμε να μιμηθεί άλλες λοιμώξεις, όπως η γρίπη. […] Μας φοβίζει τώρα (με τη χαλάρωση των μέτρων) ότι μπορεί να έχουμε πάλι μια επιδείνωση, μια αύξηση κρουσμάτων, γιατί δεν νομίζω ότι όλοι οι πολίτες θα προσέξουν όσο χρειάζεται όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν».

Χτυπά όλα τα όργανα

Η κυρία Μιχαλοπούλου μίλησε για τα συμπτώματα και αναφέρθηκε αρχικά στα «κλασικά συμπτώματα, όπως ο ξηρός βήχας και ο πυρετός. Ομως ο πυρετός μπορεί να ποικίλει. Μπορεί να έχουμε 40 πυρετό ακατέβατο επί ημέρες, ή δέκατα επί μακρόν. Η νόσος επίσης μπορεί να είναι διφασική. Δηλαδή να παρουσιάσουν ύφεση τα συμπτώματα, ο ασθενής να είναι καλύτερα για 3-4 μέρες και μετά να ξανακάνει πυρετό και συμπτώματα. Συνήθως στη δεύτερη φάση είναι πιο σοβαρά τα συμπτώματα».

Μάλιστα, τόνισε ότι «ο ιός πιάνει τα πάντα. Είναι ένας τρομερός ιός. Ακόμη και ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι Covid-19, γιατί πιάνει το κεντρικό νευρικό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε περίπτωση ασθενή με λήθαργο που «είχε καλό οξυγόνο στο αίμα, καλούς ηλεκτρολύτες και του κάναμε αξονική. Δεν είχε τίποτα. Αποδείχθηκε ότι όλο αυτό ήταν Covid. Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμούμε την καταρροή, τη μυαλγία και γενικά τα συμπτώματα που φαίνονται σαν απλή ιογενή συνδρομή και μπορεί να είναι κορωνοϊός. Επιπλέον, σημαντικό είναι ότι μπορεί να προκληθούν συμπτώματα από το γαστρεντερικό. Διάρροιες, γαστραλγία, εμετούς, ναυτία, χωρίς συμμετοχή από τον πνεύμονα».

Το ύπουλο σύμπτωμα στα παιδιά

Η διευθύντρια της 4ης Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία τόνισε ότι «είναι σαφές ότι πιάνει όλα τα όργανα. Μια θωρακαλγία μπορεί να σημαίνει ακόμα και πνευμονική εμβολή, γι’ αυτό πρέπει να απευθυνόμαστε στο γιατρό». Επιπλέον, είπε πως ο κορωνοϊός «είναι ένας εξαιρετικά θρομβογόνος ιός. Σε νεκροψίες έχουν βρεθεί μικροέμβολα σε όλα τα όργανα. Ακόμα και νεφρική ανεπάρκεια κάνει, που κλινικά δεν μπορείς να τη δεις στο σπίτι, αλλά φαίνεται στο νοσοκομείο».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «ένας θωρακικός πόνος σημαίνει και μυοκαρδίτιδα» και διευκρίνισε ότι ο ιός προσβάλλει το δέρμα. «Περιγράφονται στα πόδια, στα άκρα δάχτυλα, κυανώσεις. Δάχτυλα με κυάνωση και καύσο. Μπορεί να είναι φλεγμονή, ή μια υπερβολική ανοσολογική αντίδραση στον κορωνοϊό ή και μικροέμβολα. Αυτό παρατηρήθηκε σε μαθητές και εφήβους, αλλά το βλέπουμε και στη γρίπη και σε πάσχοντες βαριά. Εξαφανίζεται με τον καιρό» είπε η πνευμονολόγος του νοσοκομείου Σωτηρία.

ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]