Γιατί τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κάνουν…κακό στην υγεία μας

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και κάποιοι από εμάς δειλά-δειλά έχουν βάλει τα πρώτα λαμπάκια στο σπίτι και κάποια διακοσμητικά στα τραπέζια, ενώ αρκετοί περιμένουν του Αγίου Νικολάου για να «ντύσουν» χριστουγεννιάτικα το σπίτι τους.

Φυσικά, την τιμητική τους έχουν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Από το Last Christmas μέχρι το All I Want For Christmas Is You και το Jingle Bells, τα τραγούδια τον γιορτών ηχούν στα αυτιά μας και μας κάνουν να χαμογελάμε, ανυπομονώντας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ψυχολόγο Λίντα Μπλερ, το να ακούμε πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια ασταμάτητα, μας κάνει κακό.

Οπως υποστηρίζει, τα άτομα που εργάζονται σε χώρους που παίζουν συνέχεια χριστουγεννιάτικα τραγούδια, δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στη δουλειά και σπαταλούν περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται για να κάνουν τη δουλειά τους.

Οπότε, σύμφωνα με την Μπλερ, δεν μας κάνει καλό να ακούμε σε λούπα το Santa Claus is coming to town, όσο και αν μας αρέσει.

ΥΓΕΙΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΚΑΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!