Γιατί δεν επιλέχθηκε το εμβόλιο της Moderna για την τρίτη δόση - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back

Γιατί δεν επιλέχθηκε το εμβόλιο της Moderna για την τρίτη δόση

Στο ερώτημα γιατί η τρίτη δόση για το εμβόλιο του κορονοϊού γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer αλλά όχι και με το εμβόλιο της Moderna, το οποίο είναι επίσης τεχνολογίας mRna, επιχείρησε να απαντήσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Είναι μία διαδικασία που περνάνε όλα τα εμβόλια. Δεν υπάρχουν δεδομένα για τα άλλα σκευάσματα, αλλά μετά το εμβόλιο της Pfizer θα πάρουν σειρά και εκείνα της Moderna αλλά και της Johnson & Johnson».

Σε συμπληρωματική ερώτηση για το αν τελικά είναι καλύτερο η τρίτη δόση να γίνεται με άλλο σκεύασμα από εκείνο που πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός, η Μαρία Θεοδωρίδου απάντησε θετικά.
«Συνήθως είναι καλύτερο η αναμνηστική δόση να γίνεται με άλλο εμβόλιο. Μπορεί να γίνει και με το ίδιο, αλλά ένα διαφορετικό εμβόλιο έχει δείξει ότι προσφέρει μεγαλύτερη ανοσολογική αντίδραση».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!