Φαρμακοποιοί: Τι απαντούν στους πολίτες για την αλλαγή «μάρκας» εμβολίου

Να μην εισέρχονται στα φαρμακεία πολίτες που θέλουν να αλλάξουν εταιρεία εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ζητά με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καθώς όπως διευκρινίζει η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει τη δυνατότητα αντικατάστασης του.

“Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ. Επομένως και προστίθεται πως για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΑΛΛΑΓΗ ΜΑΡΚΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!