Φαρμακοποιοί: «Δεν μας έστειλαν self test αλλά rapid test»

Τα τεστ που παραδόθηκαν στα φαρμακεία δεν είναι self test αλλά rapid test, όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Δαγρές. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o ίδιος είπε πως πρόκειται για συσκευασίες των 25 τεμαχίων και όχι ατομικές.

«Για μένα έχει γίνει γκέλα και χοντρή γκέλα. Περιμέναμε κιτ αυτόνομα, αλλά βλέπουμε rapid test κι όχι self test. Μας έχουν δώσει συσκευασία με 25 κιτ. Κανονικά πρέπει να επιστραφούν αυτά. Θα τα δώσουμε ένα – ένα, αν τα αφήσουν. Θα το κάνουμε αναγκαστικά, αλλά δεν είναι ασφαλές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, οι φαρμακοποιοί περίμεναν αυτόνομες συσκευασίες του ενός ενώ έλαβαν rapid test αντιγόνου με τη μπατονέτα. «Συγκεκριμένα η φαρμακαποθήκη μας προμήθευσε με το Sars-cov-2 Rapid Antigen rapid test» είπε ο κ. Δαγρές, και συνέχισε: «Είναι πολύ δύσχρηστο και για τον πολίτη και για εμάς».

Πηγές του υπουργείου Υγείας είπαν στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι είναι self test «δεν υπάρχουν σε ατομικές συσκευασίες». Έτσι, θα πρέπει να συσκευάζονται εκ νέου από τους φαρμακοποιούς.

ΥΓΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, SELF TEST


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!