φαρμακεία-εκτέλεση-μόνο-ηλεκτρονικώ-688152
ΥΓΕΙΑ | 18.05.2022 | 13:30

Φαρμακεία: Εκτέλεση μόνο ηλεκτρονικών συνταγών μετά τις 20 Μαΐου

Εκτέλεση μόνο ηλεκτρονικών συνταγών μετά τις 20 Μαΐου, θα πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας αναφέρει:

Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα εκτελούνται από τα φαρμακεία μας μόνο ηλεκτρονικές συνταγές και δεν θα επιτρέπεται η εκτέλεση χειρόγραφων συνταγών (πράσινες συνταγές και ηλεκτρονικές συνταγές που τις εκτελούσαμε χειρόγραφα), σύμφωνα και με την από 28.04.2022 ενημέρωση της Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, όλες οι συνταγές οι οποίες αφορούν λογαριασμούς του τρέχοντος αλλά και προηγούμενων μηνών οι οποίοι δεν έχουν ακόμα υποβληθεί για οποιοδήποτε λόγο ακόμη από τα φαρμακεία, συστήνεται ότι θα πρέπει να υποβληθούν – αυτοτελώς ανά μήνα τον οποίο αφορούν – στην περίοδο υποβολής του επόμενου μήνα (αρχές Ιουνίου) προκειμένου να εκκαθαριστούν με το υπάρχον καθεστώς του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου. Σε διαφορετική περίπτωση κατά την οποία δεν υποβληθούν εγκαίρως αναμένεται να δοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ νεότερες οδηγίες.