ευθύνεται-η-νόσος-των-λεγεωνάριων-για-899073
ΥΓΕΙΑ | 12.05.2022 | 07:37

Ευθύνεται η νόσος των λεγεωνάριων για τον θάνατο του 7χρονου Μάριου;

Στη νόσο των λεγεωνάριων αποδίδουν το θάνατο του 7χρονου Μάριου οι γιατροί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου εξήγησε ότι η επιδείνωση από το εν λόγω βακτήριο είναι ραγδαία και είναι δύσκολο να υποψιαστεί κανείς την αιτία της.

Το αγοράκι είχε για μία-δυο μέρες χαμηλό πυρετό και μια διάρροια. Ξαφνικά την τρίτη μέρα το παιδί δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του, ο πυρετός ανέβηκε πολύ και είχε σπασμούς. Οι γονείς έτρεξαν στο νοσοκομείο.

Εκεί, όπως αναφέρουν όλες οι σχετικές πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία, καθώς αιμορραγούσε πλέον από τη μύτη και το στόμα. Ταυτόχρονα, παρουσίαζε σοβαρή δύσπνοια, ακαμψία και πολύ χαμηλό αιματοκρίτη. Η εσπευσμένη διασωλήνωση δυστυχώς δεν έσωσε το άτυχο αγοράκι και δυόμιση ώρες μετά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, ο 7χρονος Μάριος ξεψύχησε.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι το μόνο μικρόβιο που εντόπισαν στον οργανισμό του παιδιού, ήταν της λεγιονέλλα, αυτού που προκαλεί τη “νόσο των λεγεωναρίων”. Οι γιατροί υπέθεσαν ότι το παιδί νόησε βαριά επειδή του μεταδόθηκε το μικρόβιο από κλιματιστικό και ότι παρουσίασε οξεία λοίμωξη.




Νωρίτερα ο πατέρας του 7χρονου μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ανέφερε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου τόνισαν ότι για τον θάνατο του μικρού Μάριου μπορεί να ευθύνεται το κλιματιστικό.

«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες», εξήγησε ο πατέρας.

Σύμφωνα με την μητέρα το παιδί δεν είχε κάποιο ιστορικό ασθένειας. Η σορός του παιδιού θα υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.