Ευρωπαϊκή Ένωση: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Σάββατο
4
Δεκέμβριος
Back

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό και όσοι ανήκουν στις κατηγορίες που μπορούν να λάβουν την τρίτη δόση να το κάνουν. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα κυβερνητικοί παράγοντες αναφερόμενοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού σημειώνουν ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα λήξης τους αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί στο μέλλον. 

Ωστόσο πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης σύμφωνα με την ΕΡΤ σημειώνουν ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν ισχύει για τα πιστοποιητικά ανάρρωσης από την ασθένεια που λήγουν 180 ημέρες μετά τη διάγνωση.

Επίσης, τονίζουν ότι εναπόκειται στα κράτη-μέλη να παρέχουν σαφείς, περιεκτικές και έγκαιρες πληροφορίες για όλες τις πτυχές που καλύπτονται από το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, καθώς και για την εγκυρότητα του πιστοποιητικού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!