Εσώρουχα: 1 στους 5 δεν αλλάζουν καθημερινά -«Πρωταθλητές» οι άνδρες

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης για τις συνήθειες αντρών και γυναικών στην αλλαγή εσωρούχων.

Ένα 22% των αντρών ομολογεί πως δεν αλλάζει καθημερινά εσώρουχο, ένα ποσοστό που για τις γυναίκες δεν είναι και πολύ καλύτερο, καθώς φτάνει στο 18%.

Ακόμα χειρότερα, 1 στους 20 άντρες παραδέχεται πως φορά το ίδιο εσώρουχο για περισσότερες από 5 φορές, πριν το ρίξει στο πλυντήριο. Για τις γυναίκες αυτό το ποσοστό αγγίζει το 7%.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της OnBuy σε 2.790 άντρες και γυναίκες για τις συνήθειες υγιεινής τους.

Από όσους δήλωσαν μάλιστα πως δεν αλλάζουν καθημερινά το εσώρουχό τους, το 76% των αντρών και το 69% των γυναικών ομολόγησαν πως το γυρνούν το μέσα έξω για να «μοιάζει πιο καθαρό».

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί συμβουλεύουν σταθερά να πλένονται υποχρεωτικά τα εσώρουχα μετά την πρώτη χρήση, ειδικά όταν μιλάμε για δραστηριότητες φυσικής άσκησης ή όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός.

Για κίνδυνο εμφάνισης σταφυλόκοκκου, στρεπτόκοκκου και άλλων επικίνδυνων βακτηρίων μιλούν οι ειδικοί που ελλοχεύει πίσω από τη συνήθεια να μην αλλάζουμε καθημερινά εσώρουχο.

Καταστάσεις που μπορεί να έχουν κάποιες φορές και μεγάλες περιπέτειες για την υγεία.

Πηγή: newsbeast

ΥΓΕΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΝΤΡΕΣ, ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΕΣΩΡΟΥΧΑ, ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!