Ερωτήσεις βουλευτών 3 κομμάτων για τα λειτουργικά προβλήματα του ΓΝ Κιλκίς

Τρία διαφορετικά κόμματα κατέθεσαν μέσα στο μήνα ερώτηση στον υπουργό Υγείας για τα λειτουργικά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείο Κιλκίς, τα κείμενα των οποίων παραθέτει το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν:

 1. Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού (ιατρικού προσωπικού) συνέπεια του οποίου δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος  σε καθημερινή βάση και για όλο το εικοσιτετράωρο.

Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο αφενός τη ζωή των ίδιων των ασθενών και αφετέρου και του προσωπικού  λόγω αυξημένων και αδικαιολόγητων δρομολογίων και διακομιδών για διενέργεια της εξέτασης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον συνεπάγεται  αδικαιολόγητη  σπατάλη  πόρων (οδοιπορικά)  αλλά και ανθρώπινου δυναμικού (εργατοώρες μη παραγωγικές) σε μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά τη διάθεση και των δυο παραγόντων.

 1. Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού (ιατρικού προσωπικού) συνέπεια του οποίου  δεν λειτουργεί ο ολοκαίνουργιος ψηφιακός Μαστογράφος.

 2. Έλλειψη βασικών οργανικών ιατρικών ειδικοτήτων όπως: πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου, νευρολόγου και παθολογοανατόμου.
 3. Άμεση αύξηση του αριθμού των Τραυματιοφορέων, αφού υπάρχουν μόνο δύο (2) Τραυματιοφορείς για όλο το Νοσοκομείο κατά την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια.
 4. Σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παρατηρούνται και σε άλλες  ειδικότητες όπως των Βοηθών θαλάμων, Καθαριστριών, Διοικητικών υπαλλήλων και Τεχνικού προσωπικού. Θα πρέπει άμεσα να γίνει η επαναπροκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου.
 5. Ατυχής απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς, να μην παρατείνει τις συμβάσεις δώδεκα (12) εργαζομένων στην καθαριότητα μέχρι 31/12/2021, οι οποίοι ανταπεξήλθαν στον δύσκολο αυτό καθήκον μέσα στην πανδημία  κρατώντας το Νοσοκομείο καθαρό και ασφαλές για το προσωπικό και τους ασθενείς  επιβραβεύοντάς τους  με ανεργία.
 6. Έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες των εργαζομένων (διενέργεια τακτικών και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, ημερίδων, σεμιναρίων κ.τ.λ.).
 7. Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου ήδη από τις 04/11/2016, βάσει της οποίας τεκμαίρεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

 8. Το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.
 9. Η πλύση του ακάθαρτου ιματισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω της αναστολής λειτουργείας των πλυντηρίων επί 2,5 έτη έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία. Ο στολές του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού λόγω περικοπών δεν περιλαμβάνονται στην σύμβαση παρότι είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου  και μεταφέρονται για καθαρισμό στις οικίες των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται εν μέσω πανδημίας.
 10. Οι επτά (7) ανελκυστήρες μεταφοράς ατόμων του Νοσοκομείου δεν διαθέτουν πιστοποίηση, ενώ στην ηλεκτρική εγκατάσταση μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.
 11. Η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου και διάφορες φιάλες ιατρικών αερίων βρίσκονται εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχουν μόλις  δύο  (2) μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.
 12. Άμεσος έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων επιβάλλεται λόγω παλαιότητας των κτηρίων
 13. Λόγω παλαιότητας και διάβρωσης των κτηρίων, παρατηρείται  πτώση σοβάδων στα μπαλκόνια της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937) Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.
 14. Άμεση βαφή της πρόσοψης του Νοσοκομείου, αντικατάσταση απαρχαιωμένου ξενοδοχειακού εξοπλισμού (κρεβάτια, στρώματα , κομοδίνα, κ.ά.)

Δείτε τις ερωτήσεις που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση:

Ερώτηση Καστανίδη Χαράλαμπου για λειτουργικά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Ερώτηση Φωτεινής Μπακαδήμα για το Υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Κιλκίς

ΥΓΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25, ΚΙΝΑΛ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!