Έρευνα: Τα push-ups δείκτης της υγείας των ανδρών

Κι όμως! Ο αριθμός των κάμψεων που μπορούν να κάνουν οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου, είναι ενδεικτικός για την πορεία της υγείας τους, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ.

Όσα λιγότερα push – ups μπορούν να κάνουν οι άνδρες, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουν να εκδηλώσουν κάποιο καρδιααγγειακό πρόβλημα και να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό τα επόμενα χρόνια.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζάστιον Γιανγκ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξηγεί πως με την ομάδα του έβαλαν στο μικροσκόπιο στοιχεία για 1.104 άνδρες πυροσβέστες των ΗΠΑ, με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις και παράλληλα είχαν κάνει κάμψεις στο ιατρείο.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την υγεία των εθελοντών επί μία δεκαετία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των push-ups ήταν ένα πολύ καλός προγνωστικός δείκτης για μελλοντικά καρδιαγγειακά προβλήματα, ακόμη καλύτερος και από το τεστ κοπώσεως. Για τους άνδρες που μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από 40 push-ups, ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου ήταν 96% μικρότερος σε σχέση με αυτούς που δεν μπορούσαν να κάνουν πάνω από δέκα. Για τους άνδρες που έκαναν 11 ως 20 push -ups, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ήταν μικρότερος κατά 64%.

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΝΔΡΩΝ, PUSH-UP


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!