Έρευνα αποκαλύπτει ότι το σεξ μπορεί να βελτιώσει την μνήμη σας

  • Απο stergios
  • 8 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:59
  • Comments Off

Ιδιαίτερα αν έχετε πατήσει τα πρώτα –ήντα, έχετε άλλον ένα καλό λόγο να παραμείνετε ενεργοί στο κρεβάτι…

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 6.000 ανθρώπων άνω των 50 ετών αποκάλυψε ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να βελτιώσει την βραχυπρόθεσμη μνήμη. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

Πιο συγκεκριμένα, το 2012, 6.016 άνδρες και γυναίκες απάντησαν σε ερωτηματολόγια και τεστ μνήμης διαμορφωμένα ανάλογα με την διατροφή τους, το ιστορικό τους και την σεξουαλική τους ζωή. Δύο χρόνια μετά, η διαδικασία επαναλήφθηκε και οι ερευνητές από το University of Wollongong συνέκριναν τα αποτελέσματα προκειμένου να καταγράψουν τις αλλαγές στη μνήμη τους.

Εν ολίγοις, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μνήμη της πλειονότητας εξασθένισε με το πέρασμα των δύο χρόνων αλλά βελτιώθηκε για όσους έκαναν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν μεγαλύτερη συναισθηματική επαφή με τους συντρόφους τους. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η βελτίωση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την βραχυπρόθεσμη μνήμη και όχι την μακροπρόθεσμη.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σεξ επηρεάζει τον ιππόκαμπο, μία εγκεφαλική δομή που συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη και την πλοήγηση στο χώρο.

Πηγή: onmed.gr

ΥΓΕΙΑ, ΣΕΞ, ΜΝΗΜΗ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]