Έρχεται lockdown τριών εβδομάδων – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα. Η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική και τα ανησυχητικά δείγματα στα λύματα της Θεσσαλόνικης έχουν σημάνει συναγερμό. Την Παρασκευή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα νέα μέτρα με το ενδεχόμενο ενός lockdown διάρκεια τριών εβδομάδων να βρίσκεται επί τάπητος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις διαδέχονται η μια την άλλη. Οι κυβερνώντες βλέπουν ως μονόδρομο η λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε τρεις άξονες, την αύξηση των κρουσμάτων, τον κίνδυνο από τις μεταλλάξεις μεταλλάξεις και την στήριξη της οικονομίας.

 Το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού αναμένει τις τελικές αποφάσεις των επιδημιολόγων, ενώ ήδη επεξεργάζεται σενάρια συνυπολογίζοντας το λιγότερο δυνατό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία.

Τα πέντε μέτρα που εξετάζονται

Η υιοθέτηση ενός ολικού lockdown τριών εβδομάδων φαίνεται ότι είναι το πιο «ζεστό» σενάριο. Μεγάλη μερίδα λοιμωξιολόγων τάσσεται υπέρ της  συγκεκριμένης λύσης και τα 4+1 μέτρα που είναι στο τραπέζι είναι τα εξής:

H δύσκολη εξίσωση των σχολείων

Οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με τα σχολεία. Πολλοί ζητούν άμεσο κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων αφού έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι συνέβαλλαν στη διασπορά του ιού. Υπάρχει ωστόσο και μια μερίδα που ζητά να παραμείνουν ανοιχτά.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, LOCKDOWN, ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!