Επτά κινήσεις για άμεση ανακούφιση από τις καούρες

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 2 Ιουνίου 2020 - 07:01
  • Comments Off

Καούρες -Η αίσθηση είναι γνωστή. Ένα ελαφρύ ερυγές συνοδευόμενο από μια αίσθηση καψίματος στο στήθος που ανεβαίνει μέχρι το λαιμό. Συνήθως φταίει κάτι που φάγατε – ειδικά αν είναι πικάντικο, λιπαρό ή όξινο.

Ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης που επιδεινώνει την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τη δυσάρεστη και άβολη αίσθηση που συνοδεύει τις καούρες;

-Αρχικά να φοράτε χαλαρά ρούχα που δεν σφίγγουν την μέση.

-Φροντίστε να ανασηκωθείτε σε περίπτωση που είστε ξαπλωμένοι.

-Βεβαιωθείτε ότι ο κορμός σας είναι ψηλότερα από τα πόδια σας.

– Ενδεχομένως ένα ρόφημα με λίγη μαγειρική σόδα (μια κουταλιά) διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό να βοηθήσει να καταλαγιάσει η οξύτητα του στομάχου που πυροδοτεί τις καούρες. Παρόμοια ηρεμιστική δράση αποδίδεται και στο μηλόξυδο.

-Το μάσημα τσίχλας θεωρείται ότι επίσης βοηθά στην αραίωση του όξινου περιεχομένου του στομάχου.

-Αποφύγετε το κάπνισμα σε περίπτωση που είστε καπνιστές, επειδή θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Εάν δεν υπάρχει ανακούφιση με τα παραπάνω μέσα, και οι καούρες είναι συχνές (2-3 φορές την εβδομάδα) συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για το ενδεχόμενο να πάρετε π.χ. αντιόξινα φάρμακα ώστε να ηρεμήσει το στομάχι σας.

Για να αποφύγετε τις καούρες περιορίστε τα πικάντικα και καυτερά τρόφιμα και φροντίστε να έχετε φάει τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την κατάκλιση. Μετά το φαγητό μην ξαπλώνετε και γενικότερα προσέχετε το βάρος σας.

ΥΓΕΙΑ, ΣΤΟΜΑΧΙ, ΚΑΟΥΡΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!