Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Προτείνει μετακίνηση εκτός δήμου & άνοιγμα σχολείων από 5 Απριλίου

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε ανοίγει -Τι ισχύει σήμερα (ΦΕΚ)

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Προτείνει μετακίνηση εκτός δήμου & άνοιγμα σχολείων από 5 Απριλίου

Ανατροπή στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων με τις τελευταίες πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  να αναφέρουν ότι προτείνεται η παράταση του lockdown με τη σημερινή μορφή του για μία εβδομάδα, και  για τις 5 Απριλίου:

-Η άρση απαγόρευσης για τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

-Το άνοιγμα των σχολείων, με self tests σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής εισήγηση για το λιανεμπόριο, θέμα το οποίο φαίνεται ότι θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως, οι τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής για την Δευτέρα 5 Απριλίου θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή 2/4.

Μετακίνηση εκτός νομού

Αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης για μετακίνηση εκτός νομού, στόχος είναι, όπως επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του καθηγητή Βασιλακόπουλου που αποτελεί σχεδόν «επίσημη φωνή» της κυβέρνησης στην Επιτροπή,  να γίνει πριν το Πάσχα (26/4), αλλά με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, φαντάζει δύσκολο.

Υπενθυμίζεται σήμερα η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται:  

α) από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιστ) της παρ. 2 του άρθρου 3 ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3,

στ) για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/ φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό. Η περ. (ιε) της παρ. 2 του άρθρου 3 εφαρμόζεται αναλόγως. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5 του άρθρου 3.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!