Επί τάπητος ο εμβολιασμός στον τόπο των διακοπών

Το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει στον τόπο διακοπών η δεύτερη δόση του εμβολίου ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, τονίζοντας πως είναι κάτι που σίγουρα θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών.

Πρακτικά επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα που έχει οδηγό τους νέους ανθρώπους. Για να είναι γρηγορότερη και ασφαλέστερη αυτή η επιστροφή πρέπει να εμβολιαστούν οι νέοι άνθρωποι που κινούν την αγορά, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι διαθέσιμο και μπορεί να γίνει άμεσα στους νέους, είπε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Αναφορικά με τη σύσταση προς εγκύους σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι τηρείται στάση αναμονής και πως δόθηκε διότι απλά χρειάζεται χρόνος για να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία από τις μελέτες.

Για το ενδεχόμενο να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβολίου μέσα από την πλατφόρμα σημείωσε πως οι απαραίτητες διευκρινίσεις γενικά για το θέμα θα δοθούν αρμοδίως μέσα στις επόμενες μέρες.

Παράλληλα επισήμανε πως η πλειονότητα των ανθρώπων που χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι άνω των 65 και από αυτούς το 85% ήταν ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα.

Σε αυτό το σημείο απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ξανασκεφτούν το ζήτημα της δικής τους ασφάλειας και να λάβουν υπόψη και την κατάσταση του ΕΣΥ που δέχεται μεγάλη πίεση.

«Όταν το κράτος δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο, για να επανέλθουμε όλοι γρήγορα σε μια κανονικότητα», σημείωσε.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]