Categories: Υγεία

ΕΟΠΠΥ: Πληθώρα καταγγελιών για πλασματική συνταγογράφηση με «μαϊμού» ΑΜΚΑ σε Διαγνωστικά Κέντρα

Πληθώρα καταγγελιών για πλαστές συνταγές που εκτελούνται από Διαγνωστικά Κέντρα σε άτομα που δεν είναι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ, δέχεται ο Οργανισμός.

Με επιστολή του ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους παρόχους του, εργαστηριακούς γιατρούς και Διαγνωστικά Κέντρα της Πρωτοβάθμιας, ότι ο Οργανισμός δέχεται πληθώρα καταγγελιών “για καταχώρηση και εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων και πράξεων σε δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ εν αγνοία τους”.

Ο διευθυντής Ελέγχου Συμβάσεων και Παροχών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΕΔΥΦΚΑ), Θεοφάνης Ρηγάτος, συγκεκριμένα, ζητά με επιστολή του από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) να ενημερώσει τα μέλη του “να προβαίνουν σε ταυτοποίηση του ατόμου που προσέρχεται για διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων και πράξεων και στο ΑΜΚΑ που δηλώνει”.

Η πλασματική συνταγογράφηση, όπως τονίζει ο ΕΟΠΥΥ, εκτελείται εν αγνοία των πραγματικών δικαιούχων.

Δείτε την επιστολή του Θεοφάνη Ρηγάτου προς τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ:

Τα Διαγνωστικά Κέντρα και οι εργαστηριακοί γιατροί υποστηρίζουν πως ο ΕΟΠΥΥ τους ενημερώνει γι’ αυτό που χρόνια τώρα γνωρίζουν και έχουν καταγγείλει και οι ίδιοι.

“Το φωνάζουμε και το αποκαλούμε «Πλασματική Συνταγογράφηση». ΕΟΠΥΥ καλώς όρισες στην πραγματικότητα”, αναφέρουν και απαντούν στους υπεύθυνους του Οργανισμού, τα κάτωθι:

“Αυτή η γαγγραινώδης κατάσταση είναι γνωστή σ’ εμάς εδώ και πολλά χρόνια και την έχουμε γνωστοποιήσει σε όλες τις μέχρι σήμερα διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ, έχοντας καταθέσει πολλές και συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάσχεσή της, οι οποίες και αγνοήθηκαν πανηγυρικά.

Το όνομά της είναι: «Πλασματική Συνταγογράφηση» και χαιρόμαστε που επιτέλους την ανακαλύψατε κι εσείς και την αναγνωρίσατε επισήμως”, υποστηρίζουν οι εργαστηριακοί γιατροί.

ΠΟΣΙΠΥ: Διαχρονική παρανομία
Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) είναι πλήρως ενημερωμένα γι’ αυτή την κατάσταση πριν ο ΕΟΠΥΥ αναφερθεί σε αυτήν, “καθ’ όσον αυτή η παρανομία είναι διαχρονική”, τονίζουν.

Οι εργαστηριακοί γιατροί ζητούν άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Για την εξάλειψή του, όπως λένε, απαιτείται συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τους Φορείς των Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών.

Ήδη το Συντονιστικό Όργανο των φορέων της Πρωτοβάθμιας έχει καταθέσει “απλές, συγκεκριμένες και αποτελεσματικές προτάσεις”, όπως One Time Password, Real Time έλεγχο, μικτές επιτροπές ελέγχων, κατάλληλο νομικό υπόβαθρο κλπ.

“Τώρα που ανακαλύψατε και εσείς αυτή την πληγή, είναι κρίμα να αφήσετε και αυτή την φορά την ευκαιρία συνεργασίας να πάει χαμένη…Είναι άδικο για τον ΕΟΠΥΥ να χάνει έτσι τα λεφτά του, είναι άδικο για τον κόσμο να πληρώνει τους πονηρούς”, καταλήγουν οι εργαστηριακοί γιατροί.

Comments are closed.


Recent Posts

Οδηγίες για σωστή διατροφή τις μέρες των εξετάσεων

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο κατά τη χρονική περίοδο των εξετάσεων έχει η ισορροπημένη διατροφή, η οποία εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια,…

25 δευτερόλεπτα ago

Σε πλειστηριασμό ημιυπόγειο δυάρι πεναταμελούς οικογένειας εμποροϋπαλλήλου

Μετά την προσωρινή «ανάπαυλα» λόγω των εκλογών, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται στο προσκήνιο και οι καταγγελίες που έρχονται στο «φως», πραγματικά…

4 λεπτά ago

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Δήμου Φυλής για τις Πανελλαδικές

Έτοιμος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ο Δήμος Φυλής. Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, με συντονιστή τον Πρόεδρο και αναπλ. Δήμαρχο…

8 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 8 συμβασιούχων στο Δήμο Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων, για την υλοποίηση…

11 λεπτά ago

Εκλογές – Απόδημοι: Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για τις ενστάσεις

Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή με θέμα την εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί…

17 λεπτά ago

Μαρουσάκης-καιρός: Να είστε προετοιμασμένοι για αυτό που έρχεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Με τον άστατο καιρό να επιμένει αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα στην χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλεάρχο…

26 λεπτά ago