ΕΟΠΥΥ: Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες – ποιες ειδικότητες αφορά η διαθεσιμότητα

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες θα ξεκινήσουν οι γιατροί  του ΕΟΠΥΥ αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις επικείμενες απολύσεις των γιατρών και στη διαθεσιμότητα. Στην κινητοποίηση των γιατρών θα συμμετέχουν και οι υγειονομικοί υπάλληλοι.

Ως εκ τούτου κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τα ιατρεία του Οργανισμού θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

 

Σχεδιάζεται η μεταφορά 2.246 γιατρών στα νοσοκομεία από ειδικότητες που θεωρούνται μη χρήσιμες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Συγκεκριμένα είναι: 16 Αλλεργιολόγοι, 85 Γαστρεντερολόγοι, 147 νευρολόγοι, 272 γυναικολόγοι, 88 ενδοκρινολόγοι, 393 ορθοπεδικοί, 145 ουρολόγοι, 12 πλαστικοί, 255 πνευμονολόγοι, 52 ρευματολόγοι, 168 δερματολόγοι, 200 ΩΡΛ, 290 οφθαλμίατροι, 123 λοιπές ειδικότητες.

Με πληροφορίες από iatropedia.gr

 

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΟΠΥΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!