ΕΟΦ: Ποια φάρμακα, καλλυντικά και άλλα ιατρικά προϊόντα ανακάλεσε τον Οκτώβριο - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
Back

ΕΟΦ: Ποια φάρμακα, καλλυντικά και άλλα ιατρικά προϊόντα ανακάλεσε τον Οκτώβριο

Σε εννέα αποφάσεις ανάκλησης από την αγορά φαρμάκων, καλλυντικών και άλλων ιατροτεχνολογικών προϊόντων προχώρησε ο ΕΟΦ τον Οκτώβριο, ενώ εξέδωσε και προειδοποιήσεις σχετικά με την ποιότητα άλλων προϊόντων.

Συγκεκριμένα:

-Στις αρχές Οκτωβρίου ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση δύο ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Ειδικότερα, πρόκειται για το ιατροτεχνολογικό προϊόν “Σύστημα σύγκλεισης αγγείων FemoSealTM (Vascular Closure System)” (ΑΠΟΦΑΣΗκαι το «Ethicon PhysiomeshTM Flexible omposite Mesh» λόγω προβλήματος στην χρήση του (ΑΠΟΦΑΣΗ).

-Στις 9 Οκτωβρίου, ο ΕΟΦ ανακάλεσε διαγνωστικό προϊόν για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ΑΠΟΦΑΣΗ.

-Στις 10 Οκτωβρίου, ο Οργανισμός προχώρησε στην ανάκληση της παρτίδας Ν6L0351X (αρ. καταλόγου EGIARADXT) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “Εndo GIATM Black Radial with Tri-StapleTM Technology” (ΑΠΟΦΑΣΗ), αλλά και στην ανάκληση των συνολικών παρτίδων (αρ. καταλόγου GPS36) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “GastriSailTM, σύστημα γαστρικής τοποθέτησης” (ΑΠΟΦΑΣΗ).

-Στις 18 Οκτωβρίου ζητήθηκε από τον ΕΟΦ η απαγόρευση διάθεσης του γνωστού αποσυμφορητικού μύτης “SINUS RINSE 120 PREMIXED SACHETS” ΑΠΟΦΑΣΗ.

-Στις 20 Οκτωβρίου, ο ΕΟΦ ζήτησε την απόσυρση από την αγορά δύο διαγνωστικών προϊόντων λόγω εσφαλμένων αποτελεσμάτων. Ειδικότερα, πρόκειται για την παρτίδα P4480 τoυ ιατροτεχνολογικού προϊόντος “Soluprick Rye Flour, 2 ml solution, allergenic extract, prick-test 1:20 w/v” (ΑΠΟΦΑΣΗ). Ο ΕΟΦ αποσύρει, επίσης, από την αγορά τις παρτίδες 53189 (ημ. ληξ. 01-2018) & 53339 (ημ. ληξ. 04-2018) του διαγνωστικού προϊόντος «ZENIT RA Scl-70» λόγω εσφαλμένων θετικών αποτελεσμάτων (ΑΠΟΦΑΣΗ).

(ΑΠΟΦΑΣΗ)

-Στις 27 Οκτωβρίου, ο ΕΟΦ ανακάλεσε από την αγορά φαρμακευτικό προϊόν κατά των λοιμώξεων ΑΠΟΦΑΣΗ.

Τέλος, ο ΕΟΦ εξέδωσε προειδοποιήσεις για σκεύασμα ενίσχυσης της ανδρικής σεξουαλικότητας, αλλά και τη διακίνηση προϊόντων μέσω της τηλεόρασης που δε διαθέτουν έγκριση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!