Έντονη αντίδραση του ΙΣΑ για το χαράτσι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ κάλεσε τους εργαστηριακούς ιατρούς να αποδώσουν στον Οργανισμό επιπλέον «χαράτσι», στο πλαίσιο του clawback, που μεσοσταθμικά ανέρχεται πλέον στο 35% των εσόδων τους.

Ο Σύλλογος ισχυρίζεται ότι συνολικά για το 2013 οι εργαστηριακοί γιατροί καλούνται να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ 70%, εάν συνυπολογιστούν οι μεσοσταθμικές επιστροφές 20-30% για το rebate και «το 10% των ελεγκτικών εταιρειών που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ ότι θα επιβαρύνει το γιατρό».

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, πρόκειται για «παγκόσμια πρωτοτυπία» το γεγονός ότι το κράτος ζητάει πίσω αυτό το ποσοστό επί των εσόδων του γιατρού, τη στιγμή που το ίδιο έχει αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του μόνον μέχρι τον Απρίλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πάνω από τα ως πρότινος δυσβάστακτα χαράτσια του rebate, κλήθηκαν απόψε από τον ΕΟΠΥΥ οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αποδώσουν κι άλλο επιπλέον «χαράτσι», το clawback που μεσοσταθμικά ανέρχεται πλέον στο 35%.

Ο ΙΣΑ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα αυτό επιβίωσης των γιατρών μελών του, θα σταθεί στη συνέχιση της επίσχεσης των εργαστηριακών γιατρών, και θα κορυφώσει την κινητοποίηση του με όλους τους Παρόχους και τους Χρήστες Υγείας για να αποτρέψουν τον αφανισμό και την τελειωτική σύνθλιψη γιατρών και αρρώστων.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο ανθρωποκτόνο μέτρο είναι αυτό αν αναλογιστεί ότι το ποσό που καλείται τελικά να αποδώσει ο γιατρός στον ΕΟΠΥΥ για το 2013 είναι μεσοσταθμικά 20-30% για το rebate και 35% για το claw back, δηλαδή προσθετικά 60% των εσόδων του. Αν σε αυτό, προστεθεί και το 10% των ελεγκτικών εταιρειών που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ ότι θα επιβαρύνει το γιατρό, τότε βλέπουμε την αλήθεια κατάματα: έναν Ασφαλιστικό οργανισμό που ζητάει πίσω το 70% των εσόδων του γιατρού…. φαινόμενο πρωτάκουστο σε όλη την οικουμένη…

Αυτό που δίνει στο φαινόμενο ιδιαίτερη παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι ότι το κράτος ζητάει πίσω για το 2013, το 70% των εσόδων του γιατρού που δεν έχει αποπληρώσει, αφού η αποπληρωμή του 2013 έφτασε ως τον Απρίλιο, με απλήρωτους τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αυγουστο, Σεπτέμβριο,Οκτώβριο,Νοέμβριο!!!!!

Και αυτά που δεν πληρώθηκε ο γιατρός καλείται σήμερα να τα αποδώσει πίσω!!

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτό, δε λαμβάνεται υπόψιν και το ανελαστικό κόστος λειτουργίας των εργαστηριών, το οποίο ξεπερνά και το 40% του κύκλου εργασιών τους.

Δηλαδή ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζητά από το μικρό βιοπαλαιστή γιατρο να τον χρηματοδοτήσει!!!

Αλήθεια, ο ΕΟΠΥΥ τους θεωρεί σπόνσορες του Οργανισμού…ή μήπως εκδικείται τους γιατρούς επειδή ασκούν την ιατρική και τους ασθενείς επειδή χρειάζονται εξετάσεις;»

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΟΠΥΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΙΣΑ, ΧΑΡΑΤΣΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!