Πέμπτη
28
Σεπτέμβριος
Back

Ένα ποτήρι μπύρα κάθε μέρα «εξασφαλίζει» μακροζωία

Ένα από τα μυστικά που της εξασφάλισαν μακροζωία αποκάλυψε η Μίλντρεντ «Μίλι» Μπάουερς η οποία είναι 103 ετών. Συγκεκριμένα, η γυναίκα από τις ΗΠΑ ανέφερε ότι από τα 50 της πίνει ένα ποτήρι μπύρα σε καθημερινή βάση κάθε απόγευμα γύρω στις 4, ενώ αφορμή για να ξεκινήσει το ποτό στάθηκε η κατάθλιψη που είχε υποστεί και την οδήγησε στο να ξεκινήσει να πίνει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Όπως δηλώνει η ίδια, «η μπύρα, ενάντια στις εντολές του γιατρού, αποτελεί ένα από τα μυστικά μου» και προτρέπει τον καθένα να πίνει ότι τον ευχαριστεί: «κοίτα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει ο καφές ή το τσάι. Εγώ θέλω να πίνουν ότι αρέσει στον καθένα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Άγκνες Φέντον, 112 ετών, η οποία είχε δηλώσει παλαιότερα ότι και αυτή ξεκίνησε στην ηλικία των 50 να πίνει καθημερινά τρία ποτήρια μπύρα και ένα σφηνάκι ουίσκι, προσθέτοντας πως «όταν έκλεισα τα 100, πήγα στον καθρέπτη μου και ευχαρίστησα το θεό που είμαι ακόμη εδώ. Το ίδιο κάνω κάθε πρωί».

Το μυστικό της μακροζωίας μπορεί να μην έχει ανακαλυφθεί, απ’ότι φαίνεται, όμως, από τις περιπτώσεις των δύο υπερ-αιωνόβιων γυναικών πολύ σημαντικό στοιχείο είναι να κάνει ο καθένας αυτό που τον ευχαριστεί χωρίς να βλάπτει τους υπόλοιπους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!