Εμβόλιο-Κορωνοϊός: Ποιος φαρμακευτικός κολοσσός έχει το προβάδισμα στην «κούρσα»

Μια «ανάσα» πριν την παρασκευή ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Ο «αγώνας δρόμου» αποτελεί παράλληλα ένα πολλά υποσχόμενο στοίχημα τόσο για τα κράτη όσο και για τους φαρμακευτικούς κολοσσούς που έχουν εμπλακεί στις έρευνες, όπως η Pfizer και η AstraZeneca.

Μάλιστα, υψηλόβαθμες πηγές στη βρετανική κυβέρνηση αναμένουν ότι πόρισμα για το αν το εμβόλιο της Pfizer Inc και της BioNTech SE κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικό θα είναι διαθέσιμο πριν από το ανταγωνιστικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times».

Η Βρετανία πιστεύει ότι το εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να είναι έτοιμο για να διατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανέφερε η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα πλάνα από γραμμή παραγωγής του εμβολίου που ετοίμασε η Pfizer, ώστε, σε περίπτωση που λάβει την απαιτούμενη έγκριση, να είναι έτοιμη να παραγάγει μαζικά τις δόσεις που απαιτούνται για να θωρακιστούν, κατά προτεραιότητα, οι ευπαθείς ομάδες του παγκόσμιου πληθυσμού.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!