εμβόλιο-astrazeneca-μετά-τη-θεοδωρίδου-η-καθη-848564
ΥΓΕΙΑ | 28.04.2021 | 10:28

Εμβόλιο AstraZeneca: Μετά τη Θεοδωρίδου & η “Καθημερινή” κατά Λινού (εικόνα)

Δύο ημέρες μετά την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία  Θεοδωρίδου, αιχμές κατά της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, με αφορμή τις δηλώσεις της για το εμβόλιο AstraZeneca και τους 30αρηδες -40αρηδες, αφήνει με κύριο άρθρο της και η «Καθημερινή».

Διαβάστε Επίσης: «Μαχαίρια» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το Astrazeneca με «θύματα» τους επιστήμονες

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα που θεωρείται «φωνή του Μεγάρου Μαξίμου», σε κύριο άρθρο της υπό τον τίτλο «Επικίνδυνη ανευθυνότητα», κάνει λόγο για επιστήμονες, «που δεν έχουν να μεταδώσουν τίποτε άλλο παρά τη γενικόλογη αμφιβολία τους».

Λινού: Γιατί δεν δίνεται άλλη επιλογή;

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λινού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει άλλη επιλογή στους 30αρηδες και 40αρηδες, παρά μόνο το AstraZeneca, έχει τονίσει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο «οι περισσότερες χώρες του κόσμου το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», προσθέτοντας υπό μορφή ερώτησης: «Εφόσον υπάρχει επιλογή εμβολίων και το AstraZeneca έχει έναν πολύ μικρό κίνδυνο για θρομβοεμβολικά επεισόδια σε νέες ηλικίες και πολύ μικρότερο κίνδυνο στις μεγαλύτερες και καθώς ο κίνδυνος είναι μικρότερος στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, πως κατευθύνουμε όλους τους νεότερους στο Astra;». Πρότεινε, μάλιστα, για το συγκεκριμένο σκεύασμα να υπάρχει ελεύθερη επιλογή.

Η επίθεση Θεοδωρίδου

Υπενθυμίζεται ότι την επίθεση κατά της κ. Λινού είχε ξεκινήσει προχθές η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, για τις δηλώσεις τις καθηγήτριας Λινού, η κ. Θεοδωρίδου υποστήριξε ότι: «με όλο το σεβασμό στην καθηγήτρια την κ. Λινού, κάθε χώρα καθορίζει το πρόγραμμά της. Με τα δικά της τα στοιχεία, τις δικές της ανάγκες. Κι εδώ υπάρχει μία μικρή ανακρίβεια ότι όλες οι χώρες (σ.σ. ωστόσο η κ. Λινου δεν μίλησε για όλες αλλά για τις περισσότερες χώρες, άρα η ανακρίβεια είναι της κ. Θεοδωρίδου). Κάθε χώρα έχει το δικό της πρόγραμμα και ποικιλία στις ηλικίες που έχει αποφασίσει να εμβολιάζει. Όπως υπάρχουν και πάρα πολλές χώρες, οι οποίες εμβολιάζουνε χωρίς κανένα περιορισμό, από την ηλικία των 18 ετών και άνω. Επομένως, η προσπάθεια της χώρας μας είναι και ο νέος πληθυσμός, ο πληθυσμός με την μεγάλη κινητικότητα να εμβολιαστεί, που θέλουμε γρήγορα να ανοσοποιηθεί».