Εμβόλιο AstaZeneca: Τι δεν πρέπει να κάνουν όσοι εμβολιαστούν

Εμβολιασμοί ηλικιωμένων: Άλλα η κυβέρνηση, άλλα το ECDC -Ποιος διασπείρει fake news;

Να μην λαμβάνουν αντιπηκτικά όσοι πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, ζήτησε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε «αυτό είναι λάθος», και ζήτησε να πηγαίνουν χωρίς καμία πρόληψη.

Αναφορικά με τις θρομβώσεις που έχουν παρατηρηθεί, τόνισε ότι «λείπουν αποδείξεις για να ενοχοποιήσουν ένα εμβόλιο. Η εμφάνισή τους μπορεί να είναι χρονική σύμπτωση», πρόσθεσε.

Και επανέλαβε ότι «για τη χώρα μας ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca θα συνεχιστεί».

Παράλληλα, κατά τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους το ποσοστό των σημερινών ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca που ακυρώθηκαν ανέρχεται σε 15%, που, όπως είπε είναι σύνηθες. Συγκεκριμένα από 7.715 σημερινά ραντεβού έγιναν 6.684, ποσοστό 85, «πολύ υψηλό δεδομένων των συνθηκών», κατά των γγ του υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με τις αδιάθετες δόσεις, τόνισε ότι στο συγκεκριμένο εμβόλιο δεν υπάρχουν, καθώς διατηρείται και για τις επόμενες ημέρες.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ASTRAZENECA, ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]