Εμβόλια: Μίση δόση Moderna για όσους κάνουν τρίτη δόση - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
16
Νοέμβριος
Back

Εμβόλια: Μίση δόση Moderna για όσους κάνουν τρίτη δόση

Όσοι επιλέξουν το Moderna για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, θα το κάνουν…μισό.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα πορίσματα σχετικών κλινικών μελετών που έδειξαν πως πρόκειται για την ενδεδειγμένη δοσολογία. Με βάση τα στοιχεία αυτά, αντίστοιχη ήταν και η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα για τα ραντεβού, μετά τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αυτή θα ανοίγει στους πεντέμισι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, ενώ ο εμβολιασμός θα γίνεται μόλις συμπληρωθούν έξι μήνες.

Για αυτούς που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους και θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Όσον αφορά στους ανοσοκατεσταλμένους, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Σημειώνεται ότι η επιλογή του AstraZeneca στην τρίτη δόση δεν υπάρχει και έτσι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με αυτό το σκεύασμα θα πρέπει να κάνουν διαφορετικό στην «αναμνηστική».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!