ΕΚΕ: Καμία συσχέτιση εμβολίων & οξέων ισχαιμικών επεισοδίων

Τη θέση της υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, όπως την εξέφρασε από την αρχή της πανδημίας Covid-19, επαναλαμβάνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σημειώνοντας πως ο εμβολιασμός για τον SARS-COV2 αποτελεί «πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με την ΕΚΕ, τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται «έχουν αποδειχθεί ασφαλή κι αποτελεσματικά και αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές».

Όσον αφορά τη σχέση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, η ΕΚΕ δηλώνει ρητά ότι καμία τέτοια συσχέτιση δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους, όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό.

ΥΓΕΙΑ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]